HARZO Fal-Lazúr díszítő és impregnáló

4.038 Ft37.937 Ft

Színtelen, közömbös szagú, tejszerű folyadék.

 

Leírás

Beltérben és kültérben egyaránt használható sima vagy rusztikus falfelületeken, festett felületeken vagy HARZO 3, HARZO 3 Plusz, HARZO Kristály anyagokból kialakított mintázatokon további díszítés céljából.
A HARZO Fal-Lazúr egy áttetsző speciális fallazúr, amely színjátékos, márványos, antik hatást eredményez. Színtelen, selyemfényű vízbázisú anyag. Színezhető bármilyen diszperziós színezőpasztával, színre kevert diszperziós falfestékkel. Felhordható ecsettel, hengerrel egyaránt, majd ízlésünknek megfelelően egy gumilapát segítségével eldolgozható. A HARZO Fal-Lazúrral kezelt felületek A4-es vegyszer ellenállósággal rendelkeznek. Használatával egy mosható, tisztán tartható felületet kapunk.

Érdemes tudni, hogy a HARZO Fal-Lazúr egy viszonylag gyorsan száradó anyag. Ezért alkalmazása előtt a stócosodások (egymásra kerülő rétegek) elkerülése érdekében érdemes, különösen a nyári melegben, a levegő mozgása miatt a nyílászárókat becsukni, így lassítjuk a száradást.

Javallott a lazúrozás előtt a rendszerhez tökéletesen passzoló HARZO Parkettlakk fényes változatával a lazúrozni kívánt felületet impregnálni. Erre azért van szükség, hogy a felület nedvszívó képességét jelentősen lecsökkentsük, így a lazúrozás folyamata kényelmessé válik és a nyugodt munkával még szebb felületeket hozhatunk létre.
Színezése ne legyen erőteljes, mert akkor inkább fedőfestékként fog viselkedni. Ajánlott arány:

0,8 liter lazúrhoz 0,2 liter általunk választott színező, vagy színre kevert diszperziós falfesték.
Ez 20%-os aránynak felel meg. Amennyiben sötétebb hatást akarunk elérni, úgy a festék mennyiségét óvatosan növeljük, de ne menjünk 40% fölé.

Száradási ideje megfelelő körülmények között kb. 30 perc – 1 óra. Alkalmazási területe rendkívül széles körű. Színtelen állapotában falvédő impregnálóként alkalmazható olyan helyeken, ahol a falat sokat fogdossák vagy kis háziállatunk dörgölődzik hozzá.

Bővebb információ:

Röviden összefoglalva alkalmazható:

  • festett felületek díszítésére
  • lambériák, bútorok, egyéb fafelületek díszítésére, védelmére.
  • színtelen fal védelem, impregnálásra
  • HARZO bevonatok díszítésére
  • HARZO anyagokkal kialakított mintázatokra felhordva, létrehozhatunk bármilyen márványos, antikos, színjátékos, lazúros felületet
  • HARZO csempefelújító vastagbevonat rendszer egyik választható díszítőanyaga

Kiszerelések:

  • 250 ml
  • 1 liter
  • 5 liter

Kiadóssága:

kb. 1 liter/12-15 m2/réteg

Amennyiben kérdésed van a HARZO Fal-Lazúr díszítő és impregnáló termékkel kapcsolatban, írj nekünk az info@folyekonycsempe.hu email címre!

 

Biztonsági adatlap Műszaki adatlap

További információk

Kiszerelés

250 ml, 1 l, 5 l