Mik azok a termékrendszerek?

A termékrendszerek egyedülálló Harzo találmány: a gyakorlatban azt jelenti, hogy szinte minden felújítási munkához ugyanazokat az alapanyagokat kell felhasználni, csupán a kiegészítők és az alkalmazott technika más.

Ennek megfelelően a webshopunkban már elég megadnod például a kezelni kívánt felület nagyságát és a rendszer automatikusan összekészíti és kiszámolja, hogy mire és mennyire lesz a felújításhoz szükség.

Alapozók

Az alapozókat a kezelt felület nedvszívóképességének csökkentésére használjuk például falfelületeken, csempéken, vagy akár a natúr fán. Megóvják a nedvességtől a felületet és ezzel megakadályozzák a penészesedést vagy korhadást. Amire ajánlott odafigyelni, hogy a különböző felületekre általában eltérő alapozókat kell felvinni.

A Harzo diszperziós mélyalapozó például a falfelület szívóképességét csökkenti, megerősíti a vakolatot és a foltjavításban is fontos szerepet játszik. Ugyanilyen célokat szolgál a Harzo favédőszer és alapozó is, de ezt elsősorban parkettákon és natúr fa alapokon használhatjuk, kül- és beltéren egyaránt.

Ezzel szemben a Harzo T-16 Speciális kétkomponensű alapozó egy vízbázisú alapozó, ami kifejezetten a csempefelújító rendszerekhez kifejlesztett alapozó, segítségével a vizesblokkok is biztonságban lesznek.

Díszítő falvédő és bútorfelújító anyagok

A díszítő falvédő és bútorfelújító anyagok az egyik legizgalmasabb termékkategória: az itt található bevonatokkal látványos és időtálló eredményt érhetünk el.

A termékeket illetően a Harzo falfestékek, Fal-lazúr díszítő és impregnáló termékek, a Harzo Color csempe és bútorfesték, a Harzo Dekor díszítőfesték, a Metál Glazúrfesték és a Tiredi Antik festék tartozik ebbe a kategóriába. E termékek jelentősége, hogy igazán különleges megjelenés érhető el velük.

Ezekkel az alapanyagokkal új életet lehelhetsz a kezelt felületekbe, legyen szó akár a metálos csillogásról, némi antik hatásról az irodában vagy a nyugalmat árasztó, bársonyos megjelenésről az otthonodban és irodádban egyaránt.

Fára való lakk és favédő lazúrok

A fa egyszerű és nagyszerű alapanyag, ami nemcsak nemcsak padlóként vagy bútorként, hanem látványos dekorelemként is funkcionálhat. Elég kényes és sérülékeny anyag, amire ajánlott vigyázni.

A Harzo favédőszer és alapozó parkettákon és natúr fán, kül- és beltéren is kiemelt védelmet biztosít, míg a Harzo falazúr-kombó olyan vízbázisú falazúr, ami kemény és puha fára, valamint kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas. Ezzel szemben a Harzo parkettlak nevével ellentétben nemcsak parkettára vihető fel, de kemény és puha fából készült bútorok, ajtók, lambériák és más fafelületek lakkozására és felületkezelésére is alkalmas.

Főként pára- és légáteresztő tulajdonságait, a kopásállóságot és a hosszantartó védelmet emelnénk ki a használata során, a megjelenést illetően pedig fényes, selyemfényű és matt hatást is elérhetsz velük.

Javítóanyagok, adalékok

A javítóanyagok és adalékok egy másik termék kiegészítőjeként kerülhetnek be a kosaradba, esetleg valamilyen hiba kijavításában játszanak fontos szerepet.

Utóbbira példa a Harzo fix javítótapasz és a vele szinte párban járó Harzo Fix kiegyenlítő és tömítőanyag. Sokoldalúságukat bizonyítja, hogy fémre, fára, műanyagra, alumíniumra, horganyra, üvegre, csempére, betonra, OSB lapokra és szinte minden felületre felvihetők. Használhatod például 3D-s minták készítésére bútorokon, szobafalakon vagy épp dísztárgyakon.

Kifejezetten fára és festett alapokra használható vízbázisú javítóanyag a Harzo késtapasz, valamint a Harzo Power-B Speciális adalék, amit a hagyományos glettelő és vakoló gipszekhez, valamint csemperagasztókhoz ajánlunk a tapadás és a rugalmasság növelésére.

Két komponensű lakk és fényesítő-ápoló anyagok

A lakk és fényesítő-ápoló anyagok segítségével nemcsak a kezelt felület védelmére fordíthatunk kellő figyelmet, de megkopott fényüket is visszaadhatjuk. A Harzo fényesítő-ápoló például akár a Harzo lakkokkal rendszerben is alkalmazható kopott, festett és lakozott fa bútorokon, fényét vesztett lakkozott és laminált parkettán, de akár linóleumon és zománcfestéken is.

Ez az ápoló a szabad szemmel nem látható pórusok tömítésére szolgál, illetve új védőréteget és megújult felületet biztosít. Ezzel szemben a Harzo kétkomponensű vizes lakk a víz és a kopás rongáló hatásait küszöböli ki egy kopásálló és vízhatlan, de mosható réteg létrehozásával. Ez a színtelen lakk rendkívül sokoldalú, hiszen bármilyen Harzo felületre, akár festett falra is felhordható, akár impregnálás és lakkozás céljából is.

Speciális előkevert vödrös glettanyagok

A glett funkciója alapvetően az, hogy például festés előtt az adott felületről eltüntesse a kisebb-nagyobb hibákat, esetleg a törött anyagok restaurálásában és helyreállításában is szerepet játszhat.

A Harzo Fix csempeglett például a hibás és idejétmúlt csempefelületek festés előtti kijavítására használható, vagy a törött kerámiák megragasztására, restaurálására.

Ezzel szemben a Harzo művész glett már trendi dekorfalak, kőhatású felületek kialakításában is részt vehet, így nem kifejezetten a felújításban, inkább a díszítő munkálatok során játszik fontos szerepet. Főleg azért, mert úgy színezheted, ahogy az a dizájnnak vagy elképzeléseknek a leginkább megfelel.

Struktúraképző, bevonó és díszítő anyagok

A struktúraképző, bevonó és díszítő anyagok kategóriájában leginkább olyan termékeket találsz, amelyek a dizájn végső megjelenéséhez is hozzájárulnak. Ilyen például a Harzo 3 struktúra festék, amely első ránézésre talán egy vízbázisú, lágy masszának tűnik, de praktikus módon a falon, padlón, a mennyezeten és szinte minden felületen különböző dekorációs megoldásokhoz felhasználható. Akár ragasztásra, javításra is.

Látványos díszítőelem lehet a Harzo csillám is, amelyet az áttetsző és színezett lakkokba és lazúrokba egyaránt adagolhatunk egy kis csillogás elérése érdekében. A poliészter csillám segítségével és a fényhatástól függően gyöngyházhoz hasonló, vagy arany, esetleg ezüst színű csillogást is kölcsönözhetünk a falfelületeknek, bútoroknak és dísztárgyaknak egyaránt. Végül is, egy kis csillogás minden otthonnak jár.