Galambos Mariann

Faldekorációs és bútorfelújító szakértőnk.

Kreatív mentor, instruktor, faldekoratőr és bútorfestő vagyok. Szenvedélyem az esztétika, a szépségre való odafigyelés, a szép létrehozása. Mindenben törekszem a szépre, legyen az egy kávézó, öltözködés, kert vagy otthon. Szárnybontogatásom 2004-ben kezdődött, amikor Malajziából importáltunk bútorokat a bátyámmal. Létrehoztunk egy nagykereskedéssel egybekötött üzletet, ahol behívott a dekorálás, a falfestés, a lakberendezés.

Évekkel később nyitottam egy saját vintage boltot, ami a megérkezésem volt az én világomba: a festők után falat koptattam, régi bútorokat varázsoltam újjá, és igyekeztem szemnek-szívnek gyönyörű portékákkal megölteni a boltocskámat. Igazi kis mesedoboz volt. A stílus innentől rám ragadt.

Később otthon ecsetet ragadtam újra, amikor a második kisbabám éppen aludt. Ekkor robbant be igazán a bútorfestés az életembe. Hamarosan workshopokat tartottam kérésre, valamint megkeresett egy 30 éves múlttal rendelkező festékbolt, hogy dolgozzunk együtt. Megtaláltam a küldetésem: az alkotás boldogító hatását igyekeztem átadni a nők életében. A festékbolt felkarolta a küldetésem: tudást, eszközt és alapanyagot biztosítani a nők számára, hogy büszkék lehessenek magukra.

Ez idő tájt már a glettvassal is jó barátságban voltam, de a megfelelő anyagot még kerestem. A festékbolt tulajdonosával gyárról-gyárra jártunk, de nem találtuk a megfelelő anyagot. Ekkor botlottam bele a Harzo művész-glettjébe. Felhívtam a cég területi képviselőjét, aki összekapcsolt a Harzo operatív igazgatójával. Elmondtam, milyen projektben vagyok és szeretném kipróbálni a Harzot, kérhetnék-e kipróbálásra anyagot?

Amikor elkezdtem vele dolgozni, azonnal tudtam, hogy megtaláltam. Csodás volt vele dolgozni. Könnyű, balzsamos…. Olyan sikerélményt adott, amit azonnal szerettem volna továbbadni, mert eddig ezt más anyagokkal még nem tapasztaltam. Hamarosan a polcokon voltak a Harzo termékei. A workshopokon kizárólag a Harzo termékeivel alkottunk. Örömmel csatlakoztam a Showroom oktatói csapatához, mert pontosan tudtam, hogy ezt a teret szívből hozták létre. Olyan gigantikus munkával, ami önmagában is inspiráló. Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy a workshopperek között lehetek. Nagy elismerés, hálás vagyok érte! Lehetőségem nyílik szélesebb körben biztosítani a kreatív női energia megtapasztalását. Egy olyan forrásra, ami mindig hozzáférhető. Engem az alkotás mély élethelyzetekben felemelt. Az alkotás sokrétű kapcsolódást teremt alkotó és a felület között. A kapcsolódás révén mindkettő gyógyulhat. A workhsopjaim középpontjában elsősorban az ember áll. A tehetség kibontakoztatása, segíteni és hagyni, hogy az ötletek a résztvevőkön keresztül megnyilvánuljanak. A flow élmény megtapasztalása. Mindez megannyi pozitív hozadékkal bír a résztvevők életére, és hatással van a környezetükre is. Hatalmas ereje tud lenni egy-egy workshopnak. És tudom, hogy a Showroom-nak ez az egyik szándéka: pluszt adni az emberek életéhez.

„A cél nem az alkotás, hanem hogy abba a csodás állapotba kerüljünk, ami elkerülhetetlenné teszi az alkotást.” (Robert Henri)

    Elkészült munkák